Auto

Maşina anului 2015 în lume: modelele finaliste

Maşina anului 2015 în lume: modelele finaliste

Autor: Iulian Dnistran

13.02.2015, 17:08 2247

Ediţia din 2015 a competiţiei World Car of the Year şi-a desemnat finaliştii, urmând ca modelele câştigătoare să fie anunţate în timpul Salonului Auto de la New York 2015 din luna aprilie.

Trebuie menţionat că această competiţie nu are nimic în comun cu concursul European Car of the Year (maşina anului în Europa), acesta din urmă având ca participanţi doar modele disponibile pe piaţa europeană, câştigătorul fiind anunţat la Salonul Auto Geneva 2015. Evident, World Car of the Year (maşina anului în lume) analizează şi stabileşte ierarhii cu modelele noi disponibile în Europa şi America.

Maşinile sunt testate de 75 de jurnalişti auto din lumea întreagă, iar întregul proces a început la Paris în 2014. După câteva luni de deliberare, comisia de jurnalişti a stabilit finaliştii – atât pentru categoria principală, cât şi pentru categoriile specifice. Iată, aşadar, modelele care se luptă pentru titlul de maşina anului 2015 în lume.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO