Auto

Maşinile cu pilot automat ar putea apărea pe şosele peste 12 ani

Maşinile cu pilot automat ar putea apărea pe şosele...

Autor: Octavian Calei

29.09.2013, 20:12 336

Maşinile care se conduc singure sună adesea a subiect de science fiction, însă ele sunt mai aproape de realitate decât ne-am putea imagina, scrie autos.aol.com.

Unul dintre cei mai mari producători din industria auto din lume, Continental AG, a anunţat săptămâna aceasta încheierea unui parteneriat cu IBM, cea mai importantă companie de tehnologie din lume, cu scopul de a aduce pe şosele, până în 2025, maşini cu pilot automat.

La salonul auto de la Frankfurt, Elmar Degenhart, CEO Continental, a vorbit despre un viitor în care nu vor mai fi accidente auto datorită tehnologiei care va permite relaţionarea maşinilor între ele şi cu elementele de infrastructură.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în 2010 au murit în accidente auto aproximativ 1,24 milioane de persoane şi 58 de milioane de oameni au fost răniţi.

Una dintre principalele probleme ridicate de tehnologia care ar permite maşinilor să circule autonom este viteza de procesare a multitudinii de date furnizate de senzori şi camere video. O maşină cu pilot automat ar genera un volum de date de 1 gigabyte pe minut.

„Nu avem la momentul de faţă posibilitatea să facem acest lucru. Partenerul nostru, IBM, se va ocupa de acest aspect”, a spus Degenhart.

Organizatorul expoziţiei auto de la Frankfurt, Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), estimează că până în 2016 vor exista peste 250 de milioane de maşini conectate la Internet, de patru ori mai multe decât în prezent.

„Maşinile vor deveni platforme mobile de comunicare”, a spus Matthias Wissmann, preşedintele IAA.

Continental a mai încheiat un parteneriat şi cu Cisco Systems în urmă cu cinci săptămâni, una dintre cele mai renumite companii de reţelistică digitală din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO