Auto

Maşinile din RDG. ISTORIA automobilelor din fosta Republică Democrată Germană

Maşinile din RDG. ISTORIA automobilelor din fosta...

Autor: Promotor

07.07.2013, 13:09 1121

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Germania - aşa cum o ştim astăzi, a fost împărţită în două: Germania de Vest (sau Republica Federală Germania) şi Germania de Est (sau Republica Democrată Germană). În timp ce Vestul Germaniei a intrat sub ocupaţie britanică, franceză şi americană, Estul Germaniei a devenit un stat-satelit al Uniunii Sovietice. În continuare, ProMotor vă prezintă istoria maşinilor care au fost produse în Republica Democrată Germană sub controlul sovieticilor.

De la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi până în 1990, comuniştii au controlat partea de Est a Germaniei, care a devenit cunoscută drept Republica Democrată Germană (RDG), în timp ce Vestul Germaniei de astăzi a intrat sub ocupaţie americană, britanică şi franceză. Germania de Est a devenit, astfel, cel mai vestic stat al fostului Bloc Comunist şi a început să producă maşini după indicaţiile comuniştilor.

Vedeţi aici mai multe detalii şi GALERIA FOTO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO