Auto

Maşinile electrice continuă să câştige teren, iar noii jucători intră direct pe primele locuri

Maşinile electrice continuă să câştige teren, iar...

Autor: Bogdan Alecu

03.06.2019, 00:07 2150

În primele patru luni ale acestui an vânzările maşilor verzi au urcat cu peste 50% faţă de perioada similară a anului trecut, la 184 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). La acestea se adaugă alte 68 de maşini hibride de tip plug-in, adică cele care pot rula exclusiv electric câteva zeci de kilometri şi pot fi încărcate la priză. Totuşi, volumele acestora au scăzut cu 44% în primele patru luni. În cazul hibridelor clasice însă, volumele au crescut puternic în intervalul ianuarie-aprilie din acest an, urcând cu 53% la 1.170 de unităţi.

În total, autoturismele „verzi“ continuă să crească, ajungând să deţină, în primele patru luni ale lui 2019, o cotă de piaţă importantă de 2,9%, faţă de 2,3% în 2018 (primele patru luni).

„Având în vedere evoluţia foarte bună din prima lună a Programului Rabla Plus din acest an - numărul persoanelor fizice care s-au înscris pentru achiziţia unei maşini electrice a crescut de circa patru ori comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut – este de aşteptat ca în anul 2019 să se consemneze un nou record al vânzărilor de automobile electrice în România“, au subliniat oficialii APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO