Auto

Măsuri fără precedent la Uber: Asistenţă financiară pentru şoferii şi curieri diagnosticaţi cu COVID-19 sau plasaţi în carantină

Măsuri fără precedent la Uber: Asistenţă financiară pentru şoferii şi curieri diagnosticaţi cu COVID-19 sau plasaţi în carantină

Autor: Alex Ciutacu

15.03.2020, 17:22 2773

Compania Uber a decis să le ofere asistenţă financiară şoferilor şi livratorilor care sunt descoperiţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, precum şi celor care sunt plasaţi în carantină de autorităţi, potrivit informaţiilor obţinute de ZF.

Astfel, compania de ridesharing va sprijini financiar şoferii şi livratorii timp de 14 zile.

Mai mult, Uber ar putea suspenda conturile utilizatorilor şi şoferilor pentru care s-a confirmat că au contactat sau au fost expuşi virusului COVID-19.

„Depunem în permanenţă eforturi pentru a ne asigura că toţi utilizatorii Uber sunt în siguranţă. Avem o echipă globală dedicată, care lucrează sub îndrumarea unui expert în sănătate publică pentru a răspunde nevoilor fiecărei pieţe în care activăm. Păstrăm permanent contactul cu organizaţiile locale de sănătate publică şi continuăm să urmăm recomandările acestora pentru a preveni extinderea coronavirusului.” - au transmis pentru ZF reprezentanţii Uber.

Uber se angajează, de asemenea, să le dea şoferilor dezinfectant, însă distribuţia se face treptat, întrucât stocurile sunt limitate.

În data de 10 martie, CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi a transmis o serie de informaţii şi recomandări către şoferi, pasageri, cât şi clienţilor Uber Eats şi curierilor din toată lumea.

Pe lângă sfaturi de siguranţă, compania a anunţat că departamentul juridic al firmei lucrează cu organizaţiile de sănătate publică din toată lumea non-stop. De aceea, Uber ar putea suspenda temporar conturile utilizatorilor şi şoferilor pentru care s-a confirmat că au contactat sau au fost expuşi virusului COVID-19

Pentru a putea obţine sprijin financiar de la Uber pe perioada carntinei, şoferii trebuie să demonstreze situaţia lor prin documentaţia specifică.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO