Auto

Meritã Loganul electric 10.000 de euro? Test auto

Meritã Loganul electric 10.000 de euro? Test auto

Autor: Iulian Dnistran

19.07.2015, 15:47 3558

Până când Dacia va ajunge să producă maşini electrice, vor mai trece mulţi ani. Deocamdată, cine vrea aşa ceva trebuie să-şi transforme singur Dacia în maşină electrică. Sau să apeleze la Marc Areny, francezul care şi-a propus să creeze maşina electrică low-cost. Bazată, cum altfel, pe cea mai cunoscută maşină low-cost a momentului: Dacia Logan, scrie Pro Motor.

Am aflat mai multe despre filosofia de viaţă şi despre intenţiile lui Marc Areny într-un interviu amplu. Însă acum ne interesează să vedem ce înseamnă transformarea unui Logan din prima generaţie în maşină electrică. Aşa încât am testat primul său Logan electric.

Aspect de maşină second-hand

Marc a început cu... începutul. Adică primul Logan pe care l-a convertit în maşină electrică este un exemplar din prima generaţie, achiziţionat ca maşină second hand. Aspectul său banal nu-ţi dă de înţeles că ar avea propulsie neconvenţională decât în momentul în care se apropie de tine şi nu auzi zgomotul motorului.

Apoi intervine ambianţa interioară, specifică unei maşini uzate. Primul impuls este să refuzi ideea că un Logan second-hand poate costa 10.000 de euro. Este de vreo 5 ori mai mult decât merită o astfel de maşină, nu?!

Însă lucrurile se schimbă odată ce te pui în spatele volanului şi ”îi dai cheie”. Logan-ul lui Marc nu porneşte ca o maşină obişnuită, ci ca o maşină electrică obişnuită: adică nu se aude nici pâs, doar indicatoarele se animă şi îţi dai seama că maşina e gata de plecare.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO