Auto

Metrorex a semnat cu Alstom un nou contract pentru servicii de mentenanţă pentru 2020

Metrorex a semnat cu Alstom un nou contract pentru...

Autor: Laura Albu

30.12.2019, 16:27 211

Compania Alstom care asigură mentenanţa trenurilor de metrou şi compania de stat Metrorex au încheiat un nou contract pentru anul 2020. Acesta este valabil de la 1 ianuarie 2020, potrivit reprezentanţilor Alstom. Contractul anterior expiră în data de 31 decembrie 2019.

„Alstom confirmă încheierea, conform prevederilor legale, a unui contract nou cu o durată de 12 luni cu Metrorex, pentru mentenanţa completă a trenurilor de metrou începând cu 1 ianuarie 2020”, anunţă compania.

Reprezentanţii Alstom asigură bucureştenii că vor putea circula „în siguranţă cu metroul, conform planificării normale”.

Alstom este compania care a furnizat servicii complete de mentenanţă pentru trenurile de metrou în ultimii 15 ani, timp în care disponibilitatea flotei a crescut de la 60% în 2004 la 99,96% în prezent.

Metrorex a anunţat anterior, că are o sumă restantă de plată de 147 de milioane de lei către Alstom şi că negociază condiţiile de prelungire a contractului pe o perioadă de un an de zile.

Compania de stat a transmis către Alstom Transport S.A., invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 01.01.2020 până la finalizarea unei proceduri competitive). Alstom Transport S.A. a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat, potrtivit unui comunicat Metrorex remis în 19 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO