Auto

Metrorex a semnat cu Asirom un contract pentru servicii de asigurare în valoare de 100.000 de lei

Metrorex a semnat cu Asirom un contract pentru servicii...

Autor: Anca Olteanu

10.07.2017, 11:07 239

În noiembrie 2016, a fost publicat în SEAP anunţul de publicitate pentru demararea procedurii de achiziţie pentru serviciile de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou. În urma anunţului au fost depuse patru oferte şi anume: Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group S.A., prin Globasig Broker de Asigurare S.R.L., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

„Câştigătorul licitaţiei a fost ofertantul Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, pe baza preţului cel mai mic şi o propunere tehnică în conformitate cu solicitările Metrorex S.A”, se arată în comunicatul companiei feroviare.

Durata contractului (perioada în care asiguratorul se obligă să presteze serviciile) este de un an de la emiterea şi primirea poliţei de asigurare. Valoarea contractului este de 98.305 lei (fără TVA).

„În baza contractului urmează a fi semnată o poliţă de asigurare formată din următoarele componente: asigurarea de răspundere civilă a persoanelor juridice faţă de terţi, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată, asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar faţă de terţi, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 100.000 euro/pe eveniment şi asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată”, se explică în comunicat.

Conform contractului, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente sau incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou.

„Necesitatea privind încheierea unei asemenea asigurări, respectiv o asigurare civilă în caz de pagube produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare, derivă din obligaţiile stabilite de legislaţia aplicabilă pentru operatorii de transport şi nu ca urmare a unor experienţe anterioare, respectiv din HG nr. 117/2010, art. 13, lit. „h” – operatorii economici care desfăşoară operaţiuni de transport feroviar pe calea ferată sau pe reţeaua de transport cu metroul au, în principal, următoarele obligaţii: să ia toate măsurile necesare pentru acoperirea răspunderii sale civile în caz de accidente şi/sau incidente în timpul furnizării serviciilor de transport pe calea ferată sau pe reţeaua de transport cu metroul pe care le efectuează”, precizează Metrorex.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO