Auto

Metrorex anunţă că dezinfectează trenurile printr-o procedură 3D, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus

Metrorex anunţă că dezinfectează trenurile printr-o...

Autor: Florentina Niţu

23.03.2020, 18:45 687

Metrorex, compania care administrează metroul din Bucureşti, anunaţă că începând cu data de 22.03.2020, trenurile de metrou sunt dezinfectate, în fiecare zi, prin intermediul unei proceduri industriale, denumită nebulizare 3D, pentru combaterea răspândirii şi limitării infecţiei cu noul coronavirus.

„Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat şi fabricat în România, vagoanele de metrou sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sănătăţii, în interiorul acestora. (…) Încercăm să implementăm soluţii inovatoare de protecţie pentru situaţia în care ne aflăm pe plan mondial”, au transmis reprezentanţii Metrorex, potrivit unui comunicat de presă.

Nebulizarea 3D este una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului şi a suprafeţelor, deoarece dezinfectantul ajunge nu numai în fiecare colţ al vagonului, ci şi în traseele de ventilaţie a aerului, au mai spus reprezentanţii Metrorex. „Aceasta este o măsură suplimentară de prevenţie şi protecţie pentru ca trenurile să fie mai sigure pentru sănătatea publicului călător.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO