Auto

Michael Schmidt, omul care a adus BMW în România, a dus Rolls-Royce la Munchen

Michael Schmidt, omul care a adus BMW în România, îţi face reprezentanţă Rolls-Royce la Munchen

Autor: Gabriel Botezatu

09.09.2011, 16:53 692

Dealerul BMW şi Mini Automobile Bavaria, controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, a deschis joi la Munchen o reprezentanţă a mărcii britanice Rolls-Royce, a anunţat compania.

Showroom-ul, care va fi operat prin firma Schmidt Premium Cars, membră a grupului Automobile Bavaria, este amplasat în centrul oraşului german.

La inaugurarea centrului au fost invitaţi, printre alţii, directorul executiv al Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Muller-Otvos, şi designerul şef al constructorului britanic, Ian Robertson.

În România, Automobile Bavaria a deschis anul trecut în cadrul reprezentanţei BMW din Băneasa primul service autorizat Rolls-Royce din ţară, fiind şi unicul de acest fel din regiune.

Automobile Bavaria a fost înfiinţată la Braşov în anul 1994, când a devenit şi importator pe plan local al mărciiBMW, iar în 2001 a preluat importul mărcii Mini. În 2007, constructorul german de automobile şi-a deschis reprezentanţă în Bucureşti, preluând astfel activitatea de import pe piaţa din România a celor două mărci. BMWRomânia a preluat de la Automobile Bavaria, în acest an, şi importurile de motociclete ale mărcii.

În total, reţeaua de dealeri a companiei este formată din 13 reprezentanţe, nouă în România şi patru în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO