Auto

Ministrul Tansporturilor Sorin Grindeanu a semnat două contracte în valoare de aproximativ 40 mil. lei pentru modernizarea Aeroportului din Timişoara

Ministrul Tansporturilor Sorin Grindeanu a semnat două...

Autor: Mediafax

20.07.2022, 17:17 159

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat miercuri la Timişoara două contracte, în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei, pentru modernizarea Aeroportului Traian Viua.

Primul contract, în valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziţia unor echipamente de siguranţă pentru activităţi non-economice.

Astfel, vor fi cumpărate echipamente multifuncţionale de capacitate mare şi mică pentru măturare aspirare şi spălare, echipamente pentru curăţarea depunerilor de cauciuc şi a marcajelor de vopsea de pe suprafeţele de mişcare aeroportuare, utilaje multifuncţionale tip tocătoare de vegetaţie, un punct de comandă mobil, generatoare cu turn de iluminat tractabile, autoutilitare pentru intervenţie tehnică şi pentru asigurarea suportului în situaţii de urgenţă şi echipament şenilat pentru tocare vegetaţie şi pentru curăţat sisteme pluviale deschise.

Cel de-al doilea contract, în valoare de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziţia unor utilaje destinate activităţilor economice de siguranţă.

În cadrul acestuia vor fi cumpărate autodegivroare pentru aeronave, cu acţiune de minim 13 m şi de 18 m înălţime şi utilaje de deszăpezire de mică şi mare capacitate.

Ambele contracte sunt cofinanţate prin POIM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO