Auto

Ministrul Transporturilor anunţă că s-au acordat contractele de construcţie pentru două tronsoane rutiere importante: un segment al autostrăzii A3 şi drumul expres Craiova-Piteşti în valoare de 617 mil. lei

Ministrul Transporturilor anunţă că s-au acordat contractele de construcţie pentru două tronsoane rutiere importante: un segment al autostrăzii A3 şi drumul expres Craiova-Piteşti  în valoare de 617 mil. lei

Autor: Răzvan Botea

30.07.2021, 19:48 11026

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că au fost desemnaţi câştigătorii licitaţiei pentru tronsonul Braşov-Făgăraş din autostrada A3 şi pentru drumul expres Craiova-Piteşti.

„Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Coloneşti şi Piteşti, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect şi care a fost desemnat câştigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul Cătălin Drulă.

El nu a menţionat numele constructorului, însă, potrivit Companiei Naţionale de Administrare Rutieră (CNAIR), ofertantul desemnat câştigător a rămas asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 lei fără TVA .

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Tronsonul 4 al Drumului expres Craiova – Piteşti are o lungime de 31,88 km.

Pentru tronsonul Braşov-Făgăraş din A3 încă nu au fost anunţaţi public câştigătorii, însă ministrul Drulă a spus că „firma câştigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoşi la licitaţie în viitor doar pentru execuţie, iar lucrările să se desfăşoare fără blocaje în teren şi surprize neplăcute.”

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667