Auto

Ministrul Transporturilor cere suplimentarea personalului pentru evitarea aglomeraţiei pe Otopeni

Ministrul Transporturilor cere suplimentarea personalului...

Autor: Cosmin Pirv

18.12.2021, 18:12 58

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a cerut sâmbătă suplimentarea în acest weekend a numărului de poliţişti de frontieră şi a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă pentru evitarea aglomeraţiei. Autorităţile spun că de luni declaraţia epidemiologică nu mai e necesară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, sâmbătă Sorin Grindeanu a avut sâmbătă o discuţie cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema situaţiei de la Aeroportul Henri Coanda din Bucureşti.

„Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetăţenii care intră în România nu mai completeză declaraţia epidemiologică, deoarece toate datele din declaraţia epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în ţară (PLF). Prin această măsură se estimează că vor fi eliminate principalele cauze care provoacă blocaje la intrarea în ţară, pe aeroportul Henri Coandă”, se arată în comunicat.

Ministrul Transporturilor a cerut suplimentarea în acest weekend a numărului de poliţişti de frontieră şi a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă.

Ministrul Grindeanu a cerut conducerii aeroportului să ia mai multe măsuri, printre care o mai bună organizare a fluxurilor de pasageri, la intrarea şi la ieşirea din ţară, astfel încât să fie evitată aglomeraţia, şi utilizarea zonelor charter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO