Auto

Ministrul transporturilor, Lucian Şova, despre firmele de transport persoane. „Transportatorii vor monopol pe trasee, folosesc maşini necorespunzătoare, nu eliberează bilete şi circulă cu mai multe persoane decât prevede clasificarea“

Lucian Şova, ministrul transporturilor: „Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean de pasageri din România. Conceptul de grevă nu este aplicabil unor asociaţii de transportatori“

Lucian Şova, ministrul transporturilor: „Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean de pasageri din România. Conceptul de grevă nu este aplicabil unor asociaţii de transportatori“

Autor: Mediafax

12.10.2018, 00:05 1036

Transportatorii nu admit competiţia în activitate, folosesc maşini necorespunzătoare, nu eliberează bilete şi circulă cu mai multe persoane decât prevede clasificarea, iar protestul este un boicot organizat, a declarat joi ministerul transporturilor, Lucian Şova, ca reacţie la protestul FORT.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean de pasageri din România. Conceptul de grevă nu este aplicabil unor asociaţii de transportatori“, a declarat ministrul Lucian Şova, care spune că asociaţiile transportatorilor au şi vor avea ocazia să dezbată cu oficialii ministerului orice subiect care vizează domeniul lor de activitate.

„Niciun alt transportator nu ar putea astăzi să efectueze curse pe acest traseu şi în viziunea celor care combat proiectul pe care l-am propus, acest lucru nici nu ar trebui să se petreacă vreodată“, a spus Şova.

Ministrul a preccizat că Inspectoratul de Control în domeniul Transporturilor Rutiere a elaborat 730 de procese verbale de constatare a contravenţiei cu specific pe activităţile de transport rutier de pasageri curse regulate interjudeţene, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei.

„Au fost înregistrate 954 de reclamaţii doar cu privire la transportul inter­judeţean şi cele mai multe vizau urmă­toarele aspecte: starea tehnică a maşinilor, numărul de persoane transportate peste numărul de locuri înscris în certificatul de clasificare eliberat de RAR, nerespectarea graficului de circulaţie, neeliberarea biletelor de călătorie“, a spus Lucian Şova.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a protestat în 19 judeţe, unde a fost oprită circulaţia maşinilor de transport persoane. Protestul FORT s-a încheiat la ora 14.00.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de un ordin al ministrului transporturilor Lucian Şova care liberalizează transportul judeţean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor.

Ulterior, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că a anulat protestul programat joi dimineaţa în toată ţara şi i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situaţia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO