Auto

Mol a introdus la patru benzinării din Bucureşti încărcarea cu plată a autovehiculelor electrice: Cât costă să-ţi încarci maşina electrică în Capitală

Mol a introdus la patru benzinării din Bucureşti...

Autor: Departamentul Economic

02.02.2020, 17:34 18385

Compania Mol a introdus la patru benzinării din Bucureşti încărcarea cu plată a maşinilor electrice, conform site-ului companiei molplugee.ro.

Tarifele sunt de 29 de lei pentru o încărcare normală şi 44 de lei pentru o încărcare rapidă. Compania precizează că fiecare sesiune iniţiată se referă la o singură încărcare, indiferent de electricitatea consumată sau de timpul petrecut la sţatie.

Compania spune că instalarea şi operarea infrastructurii staţiilor de încărcare presupune costuri considerabile, astfel încât nu a putea continua îmbunătăţirea reţelei de staţii de încărcare daca acest serviciu ar fi menţinut gratis.

Avem disponibile următoarele tipuri de conectori: Type 2 (Mennekes) (AC) pentru modelele: Tesla Model S/X/3, VW eGolf, Renault Zoe, iar cu un cablu adaptor Type 2 – Type 1 se pot încărca de asemenea Nissan LEAF, Kia Soul, Peugeot iOn.

Staţiile dispun de două tipuri de conectori pentru încărcarea continuă (DC), folosiţi cu precădere în Europa: conectorul CHAdeMO, dezvoltat de producătorii de maşini japoneze, folosit de Nissan, Kia, Mitsubishi, Citroen şi Peugeot şi conectorul CCS, un model dezvoltat de la versiunea conectorului Type 2, susţinut în mare parte de producătorii europeni precum BMW şi Volkswagen. Pentru a încărca Tesla Model S, se poate folosi un adaptor pentru conectorul de tipul CHAdeMO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO