Auto

Naval Group a fost declarată câştigătoare a contractului pentru corvetele multifuncţionale

Naval Group a fost declarată câştigătoare a...

Autor: Florin Zafiu

02.07.2019, 15:57 289

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea de corvete multifuncţionale, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. 

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea de corvete, anunţul fiind făcut de Romtehnica SA, compania care a organizat licitaţia pentru corvetele militare.

Ministerul Apărării Naţionale a primit oferte, în cadrul acestei licitaţii, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

Licitaţia a fost întârziată după ce procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată în ianuarie de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN) după ce Şantierul Naval Constanţa (SNC) a acţionat în instanţă Guvernul şi MApN, cerând anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. Apoi Departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, pentru "suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii".

O lună mai târziu, reprezentanţii Şantierului Naval Constanţa au anunţat că renunţă la procesul intentat Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicitau anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leş a anunţat că a cerut Direcţiei Juridice din MApN să identifice paşii legali de urmat.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO