Auto

Nemţii de la Henschel investesc la Jucu 10 milioane de euro într-o fabrică de componente pentru cutii de viteze

Nemţii de la Henschel investesc la Jucu 10 milioane de...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2015, 00:05 1304
Producătorul german de componente mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine (tramvai, metrou, tren) Henschel GmbH va investi peste 10 mil. euro în construirea de la zero a unei unităţi de producţie în parcul industrial Tetarom III din Jucu, în apropierea fabricii Bosch.
 
Fabrica va avea o suprafaţă totală de 4,4 hectare, din care 3,6 hectare reprezintă suprafaţă utilă, şi va produce componente pentru cutii de viteze. Într-o primă etapă vor fi create 40 de noi locuri de muncă, urmând ca pe termen lung să fie angajate câteva sute de persoane.
 
„Negocierile cu Henschel au durat aproape şase luni, Tetarom fiind în competiţie cu parcurile din Braşov şi Sibiu. Avantajele noastre au fost aeroportul, infrastructura, dar şi Universitatea Tehnică din Cluj, cei de la Henschel fiind interesaţi în principal de absolvenţii de la Facultatea de construcţii de maşini“, a declarat Viorel Găvrea, director general al parcurilor industriale Tetarom din Cluj.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO