Auto

Nemţii de la Volkswagen încearcă să ajungă la o înţelegere pe tema poluării excesive a motoarelor diesel

Nemţii de la Volkswagen încearcă să ajungă la o...

Autor: Laura Albu

02.01.2020, 15:46 469

Volkswagen a anunţat joi că se află în discuţii pentru a ajunge la o înţelegere cu proprietarii de maşini care au dat în judecată compania pe tema poluării excesive a motoarelor diesel, transmite Reuters.

În 2015, firma a recunoscut utilizarea unui software al motorului care masca depăşirea nivelului de emisii poluante în cazul autovehiculelor cu motoare diesel, fapt care a atras o întreagă serie de acuzaţii în instanţă, costând compania cel puţin 30 de miliarde de euro în amenzi şi costuri legale.

„Volkswagen şi Federaţia Organizaţiilor Consumatorilor Germani (VZBV) au convenit să înceapă discuţiile pentru a ajunge la o înţelegere. Discuţiile se află într-un stadiu incipient şi nu există nicio garanţie că ele vor avea ca rezultat un acord. Ambele părţi consideră că discuţiile ar trebui să rămână confidenţiale”, au declarat reprezentanţii companiei.

Proprietarii germani de maşini Volkswagen au avut mai puţin succes în obţinerea compensaţiilor din partea companiei faţă de cei din Statele Unite, pentru că vehiculele Volkswagen din Germania nu şi-au pierdut dreptul de circulaţie din cauza scandalului motoarelor diesel.

În Germania, vehiculele afectate pot circula în continuare dacă proprietarii sunt de acord să facă un update al softului cu pricina, permiţând Volkswagen să aplice o politică diferite de acordare a compensaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO