Auto

Nemţii de la Volkswagen investesc peste 500 milioane dolari într-un producător de baterii din China

Nemţii de la Volkswagen investesc peste 500 milioane...

Autor: Mihai Gongoroi

17.01.2020, 11:13 173

Volkswagen este pe punctul de a încheia o tranzacţie pentru un pachet de 20% din acţiunile producătorului chinez de baterii auto Guoxuan High-tech Co, un pas important în demersul nemţilor de a-şi extinde operaţiunile în cea mai mare piaţă auto din lume, transmite vineri Reuters. 

Tranzacţia ar marca prima deţinere directă a Volkswagen într-un producător chinez de baterii în condiţiile în care constructorul auto german ţinteşte să vândă anual 1,5 milioane de maşini electrice noi în China până în anul 2025. Nemţii şi-ar asigura astfel furnizori pentru producţia ţintită.

Volkswagen va încheia tranzacţia în Guoxuan, companie listată la bursa de la Shenzhen, printr-un plasament privat de acţiuni la care se va aplica şi un discount. Plasamentul va fi derulat în următoarele săptămâni, potrivit unor surse care au vrut să rămână anonime.

Guoxuan are o valoare de piaţă la bursa de la Shenzhen de 2,8 miliarde de dolari, ceea ce face ca un pachet de 20% să fie evaluat la circa 560 de milioane de dolari.

Termenii tranzacţiei au fost în mare parte finalizaţi, iar cele două companii aşteaptă o schimbare a reglementărilor pentru plasamentele private de acţiuni din partea autorităţilor chineze, mai spun sursele.

Acţiunile companiei chineze au urcat cu 10% vineri, limita superioară de variaţie, după aflarea veştii. Cele două firme nu au oferit comentarii.

Mişcarea Wolkswagen vine în condiţiile în care producătorul chinez de baterii este situat în oraşul Hefei, din estul Chinei, unde nemţii construiesc de asemenea autovehicule electrice împreună cu JAC Motor, unul dintre multiplii săi parteneri de joint-venture din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO