Auto

Nemţii preiau conducerea: Volkswagen a vândut de două ori mai multe automobile electrice în Europa decât Tesla în decembrie 2020

Nemţii preiau conducerea: Volkswagen a vândut de două...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2021, 18:45 4952

Gigantul Volkswagen a reuşit să depăşească Tesla la vânzările de vehicule electrice în Europa în ultima lună a anului 2020, în contextul în care marii producători auto s-au mobilizat să depăşească vedeta pieţei de mobilitate electrică, potrivit Bloomberg.

Nemţii au vândut 49.704 de automobile electrice în Europa în luna decembrie, aproape dublu faţă de numărul automobilelor Tesla înregistrate în aceeaşi perioadă în Europa, potrivit companiei de cercetare de piaţă Jato Dynamics.

Noul model ID.3 al Volkswagen a depăşit Model 3 al Tesla şi a fost a doua cel mai bine vândut automobil din întreaga piaţă europeană în luna decembrie.

Într-un an în care Tesla a devenit vedeta pieţelor de capital şi producătorul auto cu cea mai mare valoare de piaţă – peste Volkswagen şi Toyota Motor – vânzările Tesla au scăzut cu 12% în Europa, arată compania de cercetare Jato.

De cealaltă parte, presiunea pusă de Bruxelles cu ţintele pe emisiile de carbon a motivat producătorii tradiţionali să ţină pasul în piaţa de mobilitate electrică. La motivarea lor a contribuit şi avântul lui Elon Musk, care a sporit vânzările Tesla la nivel global prin deschiderea unei fabrici în China, respectiv lansarea noului Model Y.

„Avântul căpătat de Tesla în 2019 prin Model 3 a atins un vârf în aceeaşi perioadă în care competitorii din piaţa auto au apăsat pedala de acceleraţie. Putem spune că 2019 a fost anul Tesla, iar 2020 a fost anul vehiculelor electrice din Europa”, a notat Felipe Munoz, analist senior în cadrul Jato Dynamics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO