Auto

Nemţii vor să revoluţioneze industria auto: Volkswagen va folosi imprimante 3D în producţia de masă a pieselor

Nemţii vor să revoluţioneze industria auto: Volkswagen...

Autor: Alex Ciutacu

12.09.2018, 14:22 3064

Compania Volkswagen a descoperit o nouă modalitate de a utiliza imprimantele 3D, folosindu-le în producţia de masă a componentelor auto, potrivit CNN. Cel mai mare producător auto din lume a anunţat săptămâna aceasta că va implementa tehnologia HP de printare a metalelor pentru a produce anumite piese auto, precum schimbătorul de viteze.

Volkswagen a transmis că va începe să producă anumite piese structurale în masă în următorii doi-trei ani.

„Probabil nu vom produce un vehicul complet cu o imprimantă 3D în viitorul apropiat, însă numărul de componente produse prin acest proces va creşte considerabil”, spune Marting Goede, care conduce divizia de dezvoltare şi planificare tehnologică a producătorului german.

Printarea 3D nu este neapărat o noţiune nouă în producţia auto, însă până acum a fost utilizată doar la nivel de prototip pentru anumite componente. În structura unui model Volkswagen sunt utilizate până la 8.000 de piese.

„Un mare avantaj este acela că ne permite să producem o gamă largă de componente fără a avea nevoie de instrumentele de producţie specifice”, spune Goede.

Volkswagen are deja 90 de imprimante 3D în fabrici, care sunt utilizate doar pentru înlocuirea unor piese rare. Însă producătorul anunţă că noua tehnologie va permite şi fabricarea unor piese „de rezistenţă”, cum ar fi pistoanele.

HP anunţă că noul lor serviciu de imprimare metalică nu se va limita doar la componente auto. „Implicaţiile sunt enrome – sectorul auto împreună cu cel industrial şi cu cel medical au nevoie de miliarde de componente metalice în fiecare an”, spune Dion Weisler, CEO al HP.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO