Auto

Nissan în era post Carlos Ghosn: Compania anunţă 12.500 de concedieri după ce profitul din primul trimestru a scăzut cu 98%

Nissan în era post Carlos Ghosn: Compania anunţă...

Autor: Alex Ciutacu

03.08.2019, 15:30 5425

Producătorul auto Nissan Motor a anunţat joi că va conedia 12.500 de oameni la nivel global până în 2022 şi va reduce producţia pentru a tăia din costuri, în contextul în care se confruntă cu vânzări slabe şi cheltuieli ridicate şi încercă să îşi revină după sandalul din jurul fostului preşedinte Carlos Ghosn, potrivit CNBC.

Al doilea cel mai mare producător auto din Japonia a raportat o scădere de 98,5% la nivelul profitului operaţional din T1, înregistrând doar 14,8 milioane dolari. Scăderea a fost alimentată de o încetinire în regiunea America de Nord – o piaţă cheie unde compania a trebuit să ofere reduceri mari pentru a rămâne competitivă.

Producătorul auto a mărit dimensiune concedierilor anunţate încă din luna mai,în încercarea de a obţine marje de profit mai mari în SUA, o piaţă unde Ghosn a investit masiv pentru a câştiga cotă de piaţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO