Auto

Nivel record în luna ianuarie la producţia şi exportul de maşini

Nivel record în luna ianuarie la producţia şi exportul de maşini

Autor: Bogdan Alecu

19.02.2013, 00:07 3099

Producţia de autovehicule în România a atins luna trecută un nou maxim istoric pentru luna ianuarie, atingând un nivel de aproape 35.000 de unităţi, în creştere cu 35% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilor Asocia­ţi­ei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Anul acesta pen­tru prima dată în ianuarie şi Ford a contribuit la producţia de autoturisme, la Craiova fiind asamblate peste 6.000 de B-Max. Dacia a produs restul de 29.000 de ma­şini la Mioveni, va­loa­re susţinută de noile Logan şi Sandero lansate în a doua parte a anului trecut.

"Era normal ca în prima lună din an să crească pro­ducţia datorită demarării producţiei la Ford Craiova, dar şi noilor modele Dacia. Cu toate acestea, 2013 se anun­ţă un an foarte greu. Dacă suntem foarte optimişti la începutul acestui an am putea suferi o mare dezamăgire în cursul anului", a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Pe fondul creşterii producţiei, şi exporturile au avansat luna trecută cu 7,8%, la aproape 27.900 de autovehicule, cel mai ridicat nivel atins vreodată în ianuarie.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO