Auto

Noul Logan ar putea fi lansat în toamnă sau începutul lui 2013

Noul Logan ar putea fi lansat în toamnă sau începutul lui 2013

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

07.03.2012, 14:19 15045

Noul model Logan ar putea fi lansat pe piaţă la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de vânzări al Renault, Jerome Stoll, citat de agenţia rusă Ria Novosti.

Stoll am ai afirmat, potrivit sursei citate, că producţia noului model destinată pieţei ruse va începe anul viitor.

"Noul model Logan ar putea fi disponibil pentru vânzări la sfârşitul anului 2012 sau la începutul lui 2013. Nu exportăm maşini către Rusia, ci le producem acolo. Avem nevoie de timp pentru a lansa producţia în Rusia în 2013", a spus Stoll.

Ria Novosti nu precizează dacă oficialul Renault se referă la lansarea internaţională a noului model Logan sau la introducerea autoturismului pe piaţa rusă.

Directorul operaţional executiv al Renault, Carlos Tavares, a declarat marţi la Geneva că Dacia pregateşte noua generaţie Sandero, iar noul model are şanse sa fie lansat chiar înaintea viitorului Logan.

Modelul Logan a fost lansat pe piaţă în anul 2004, iar Sandero se vinde în România din vara lui 2008.

Dacia Lodgy, cel mai nou model al mărcii româneşti, cu un interior nou şi patru versiuni de motorizare, a fost prezentat oficial marţi la Salonul Auto de la Geneva.

Renault ar putea dezvolta de asemenea modele de autoturisme destinate exclusiv pieţei din Rusia, la fel ca partenerul de alianţă Nissan, odată ce companiile vor finaliza preluarea unei participaţii majoritare la AvtoVAZ, transmite Bloomberg.

Renault ar putea încerca să utilizeze capacităţile AvtoVAZ pentru a dezvolta vehicule destinate pieţei ruse, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de planificare al Renault, Philippe Klein.

Un alt director al Nissan, Colin Dodge, a declarat, tot la Geneva, că producătorul japonez de automobile va prezenta trei modele asamblate în Rusia, potrivit Bloomberg.

"Avem o situaţie similară în India, unde am lansat Renault Pulse, şi am utilizat activele Nissan din regiune pentru a ne extinde gama de modele. Avem şi o strategie globală, dar şi astfel de abordări pragmatice acolo unde au sens", a spus Klein.

Renault deţine deja 25% din acţiunile AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.

Alianţa Renault-Nissan negociază un acord cu principalii doi acţionari ruşi ai companiei pentru a prelua în următoarele săptămâni o participaţie majoritară la constructor, a declarat marţi la Geneva Carlos Ghosn, directorul general al grupului francez şi al companiei japoneze.

Ghosn a adăugat că procesul de preluare a AvtoVAZ va accelera probabil odată cu încheierea alegerilor prezidenţiale din Rusia.

Renault vrea de asemenea să adauge la portofoliu trei autoturisme de lux, inclusiv o nouă versiune a minivanului Espace, care ar trebui să apară pe piaţă în anul 2014. Extinderea gamei de modele de lux este esenţială pentru menţinerea vânzărilor în regim de flotă către clienţii corporate, a declarat directorul de vânzări al grupului francez, Jerome Stoll, de asemenea prezent la Salonul de la Geneva.

Klein a adăugat că Renault evaluează oportunitatea dezvoltării unui "model executiv" bazat pe o platformă a partenerului german Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler. Directorul companiei franceze a refuzat să precizeze modelul vizat, însă nava amiral a flotei Mercedes-Benz este Clasa E, cu preţuri care pleacă de la 39.835 euro.

Cel de-al treilea model de lux analizat de Renault ar putea fi bazat pe o platformă actualizată derivată din cea utilizată în prezent pentru modelele Nissan Qashqai şi Renault Koleos, potrivit directorilor citaţi.

Dodge a precizat că brandul de lux al Nissan, Infiniti, nu contribuie la dezvoltarea autoturismelor de lux pregătite de Renault.

Infiniti derulează deja studii de fezabilitate privind dezvoltarea unor modele hatchback şi sedan în parteneriat cu Mercedes-Benz, a adăugat el. Colaboarea dintre Nissan şi Daimler s-ar extinde altfel, companiile planificând deja producţia de motoare în parteneriat începând din anul 2014, în statul american Tennessee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO