Noul „star“ al economiei locale. Daimler a crescut de cinci ori într-un an şi a sărit de 1,6 mld. € cu fabrica de cutii de viteze din Sebeş

4 iun 2018 Autor: Bogdan Alecu

♦ Compania Star Assembly, deţinută de Daimler, intră cu acest rezultat în top zece cele mai mari companii din România.

Compania Star Assembly din Sebeş, responsabilă de producţia trans­misiilor 9G-Tronic – cutiile de vi­te­ze automate cu nouă trepte care echipează autoturis­me Mer­cedes-Benz, a înregistrat anul trecut o ci­fră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior.

Este cel mai mare avans înregistrat de o companie de top din economia locală, iar „ex­plo­zia“ businessului Star Assembly aminteşte de ascensiunea pe care a avut-o Nokia la Cluj înainte de 2010.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Daimler
, fabrica
, cutii de viteze
, Sebeş
, Star Assembly
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide