Auto

Numărul autoturismelor noi înmatriculate s-a dublat faţă de anul trecut

Numărul autoturismelor noi înmatriculate s-a dublat...

Autor: Laura Albu, Mediafax

12.08.2019, 15:52 936

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în 2019 este cu 52% mai mare faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înmatriculările din luna iulie a acestui an sunt cele mai mari raportate la aceeaşi lună a ultimilor 10 ani. Importul de maşini rulate se află în scădere, informează APIA.

În luna iulie 2019, au fost înmatriculate 23.206 autoturisme noi, această cifră fiind cu 52,6% mai mare decât cea înregistrată în luna similara a anului trecut, când au fost înmatriculate 15.210 autoturisme, conform datelor comunicate de către DRPCIV (Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne). Acesta este cel mai mare volum de autoturisme noi înmatriculate într-o lună iulie din ultimii 10 ani, informează reprezentanţii APIA, într-un comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Ca urmare, pe totalul primelor 7 luni din 2019, înmatriculările de autoturisme noi din România ajung la un volum de 94.826 unitati, ceea ce reprezinta o creştere de 26,0% faţă de perioada similara a anului trecut.

În schimb, în alte state din UE, care sunt şi cele mai mari pieţe pentru autoturismele noi, luna iulie 2019 a fost una marcată de scădere, acestea înregistrand volume mai mici în comparaţie cu luna similară a anului trecut (ex: Franta -1,8%, Spania -11,1%, UK -4,1%, Italia - 0,1%). Singura excepţie din top 5 pieţe de automobile noi din Europa, este Germania, care în luna iulie 2019 a înregistrat o creştere 4,7% faţă de iulie 2018, ceea ce a compensat scăderile din celelalte ţări, contribuind, astfel, la menţinerea în zona pozitivă a vânzărilor de autoturisme noi din Europa de vest, potrivit LMC Automotive.

Pe de alta parte, importul în Romania de autoturisme rulate înregistreaza după primele 7 luni din 2019, o scădere de 5,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de cca. 2,7 ori mai multe decât cele noi (majoritatea având o normă de poluare ridicată), fapt ce conduce la deteriorarea, în continuare, a mediului ambiant din marile oraşe.

Înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCVs, HCVs, Minibuse) înregistrează în România, după 7 luni din 2019, o creştere de 6% pe segmentul celor noi şi o scădere de 5,1% la cele rulate, mai informează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO