Auto

O cursă anulată şi alte trei cu întârzieri, din cauza ninsorii de pe Aeroportul Timişoara

O cursă anulată şi alte trei cu întârzieri, din...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

15.12.2018, 10:14 226

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore, sâmbătă dimineaţa, pentru ca pista să poată fi deszăpezită. O cursă a fost anulată, iar trei vor înregistra întârzieri, potrivit reprezentanţilor Aeroportului.

“Până la această oră, în cursul dimineţii, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanţii aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 şi 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) şi căile de rulare, astfel încât decolările şi aterizările să se realizeze în siguranţă. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj”, a informat Aeroportul Internaţional Timişoara.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor instituţiei, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la Bucureşti au fost deviate şi au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată.

“În cursul nopţii, cât şi în cursul zilei de sâmbătă, angajatii aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszapezire însă, aşa cum a fost emisă şi avertizarea de cod portocaliu valabilă şi pentru judeţul Timiş, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian”, a arătat Aeroportul Internaţional Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO