Auto

O cursă feroviară Timişoara-Bucureşti este blocată de 7 ore, la Orşova

O cursă feroviară Timişoara-Bucureşti este blocată...

Autor: Alina Botezatu

16.12.2018, 11:42 322

Trenul 695 care circulă între Timişoara şi Bucureşti este blocat, duminică, de peste şapte ore, în apropiere de Orşova.

La ora transmiterii ştirii, de aproximativ jumătate de oră, opt vagoane din zece sunt blocate în tunel, a susţinut unul dintre călători, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3. Din cauza intemperiilor, mai mulţi copaci au căzut pe linia ferată, astfel că trenurile nu au mai putut circula.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, susţine că problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu tăiat la timp copacii. „Aşa este CFR Infrastructură: are drujbă, n-are benzină”, a declarat Lucian Şova, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Demnitarul de la Transporturi a subliniat că regretă faptul că oamenii au trebuit să aştepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori şi cinci drenzine. De asemenea, Şova a spus că este grav, dacă nu au fost informaţi de ceea ce se întâmplă oamenii blocaţi în trenul Timişoara-Bucureşti, care staţiona la Orşova.

În plus, la momentul intervenţiei telefonice, ministrul ştia că situaţia a fost rezolvată, iar trenul a fost pus în mişcare de la ora 10:30.

„Din perspectiva vitezei de reacţie, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanţă cu condiţiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană şi tehnică a fost alocată”, a menţionat Şova, referitor la situaţia cu trenul blocat la Orşova.

De asemenea, ministrul a confirmat că este constituit comandamentul de iarnă în judeţul Caraş-Severin şi în judeţul Timiş, din cauza condiţiilor dificile.

În cursul dimineţei s-a semnalat că trenul Timişoara-Bucureşti, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între staţiile Topleţ şi Valea Cernei, din Caraş-Severin, iar trenul Curtici-Bucureşti, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Dintre cele două, trenul Curtici-Bucureşti şi-a reluat traseul aproximativ la ora 10:30.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO