Auto

O nouă rundă de negocieri la Metrorex: Conducerea companiei nu poate oferi o creştere salarială mai mare de 18%

O nouă rundă de negocieri la Metrorex: Conducerea...

Autor: Departamentul Economic

28.11.2018, 14:56 99

Sindicatul de la metrou a invitat miercuri administraţia la o nouă rundă de negocieri, apreciind că în bugetul companiei există sumele necesare pentru creşterea salariilor la nivelul solicitat de sindicalişti, informează un comunicat al USLM.

Conducerea companiei a trimis sindicatului o adresă în care precizează administraţia nu poate oferi o creştere salarială mai mare de 18%, având în vedere situaţia economică actuală a Metrorex.

”USLM atrage atenţia că nu sindicaliştii din metrou au adus Metrorex în situaţia catastrofală privind banii pentru exploatare şi banii pentru investiţii la Metrorex. Aşa cum ştie toată comisia de negocire din partea administraţiei şi cum ştim şi noi, în BVC Metrorex există sumele necesare pentru o creşte salarială mai mare de 18%. Nu sindicaliştii din metrou au pierdut toate procesele în instanţă cu Astaldi pentru magistrală de metrou M5 (actuală sumă de 188.353,75 mii lei este doar o mică parte din ceea ce se va mai pierde)”, arată comunicatul sindicaliştilor.

USLM a solicitat iniţial o creştere salarială de peste 40%, iar în cele din urmă a propus o majorare diferenţiată: 24% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 1 - 22; 21% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 23 - 42.

Sindicatul a declanşat o grevă de avertisment pe 15 noiembrie, care a fost declarată nelegală de Tribunalul Bucureşti. La fel şi greva generală care era programată pentru 21 noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO