Auto

O veste bună din cea mai mare piaţă auto: Volkswagen e pe val datorită unei reveniri puternice în China şi crede că va atinge vânzări apropiate de ţintele pre-pandemie pentru 2020

O veste bună din cea mai mare piaţă auto: Volkswagen e...

Autor: Alex Ciutacu

10.05.2020, 10:13 678

După o revenire puternică a celei mai mari pieţe auto din lume, producătorul german Volkswagen crede că ar putea atinge ţintele de vânzări pre-pandemie pentru 2020, sau măcar un nivel apropiat, potrivit FT.

Stephan Wollenstein, directorul executiv al Volkswagen Group China, a scris miercuri pe contul său de LinkedIn că până la începutul verii piaţa auto din China ar putea reveni la normal – după ce vânzările grupului au crescut de la an la an în luna aprilie.

„Dacă trendul actual continuă, noi putem fi optimişti şi să estimăm un rezultat anual care nu va fi foarte departe de planurile noastre iniţiale”, a scris Stephan Wollenstein.

Criza medicală a dus la o prăbuşire de 80% a vânzărilor faţă de nivelul anului trecut, ceea ce a trimis piaţa în ceea ce se conturează momentan a fi al treilea an consecutiv de contracţie în sector.

Cu toate acestea, piaţa şi-a revenit în aprilie la un nivel mai redus doar cu 10% faţă de aprilie 2019, a anunţat Wollenstein.

Criza poate aduce oportunităţi de a câştiga cotă de piaţă pentru producători globali ca Volkswagen, întrucât în prezent piaţa din China este inundată de branduri automotive, dar nu toate pot face faţă unei crize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO