Auto

O veste bună. Piaţa auto începe să îşi revină: declinul din iunie este la jumătate faţă de cel din mai

O veste bună. Piaţa auto începe să îşi revină:...
07.07.2020, 00:07 603

Numărul mărcilor auto care au înregistrat în iunie înmatriculări de maşini noi la un nivel similar sau peste cel din perioada similară a anului trecut a urcat la zece în iunie, faţă de numai patru în mai, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Mai mult, şi declinul a încetinit. Dacă în mai piaţa scădea cu 45%, luna trecută scăderea a fost de 28%.

„Cu siguranţă scăderea va continua să se micşoreze. În piaţă există interes pentru mobilitate. Per total în 2020 este puţin probabil să avem o creştere, însă lună la lună în a doua jumătate a anului sunt şanse să vedem un avans. La nivel mondial ne uităm la China sau Coreea de Sud unde deja există creşteri. Peisajul european este însă diferit, dar chiar şi aşa este o informaţie pe care o putem folosi drept premiză de viitor imediat“, a subliniat preşedintele APIA.

Per total, în primele şase luni ale acestui an, înmatriculările de maşini noi au scăzut cu 30% faţă de perioada similară din 2019, la 49.600 de unităţi.

Chiar dacă nu a crescut, Dacia a punctat în iunie o scădere de numai 4,6% la 3.600 de unităţi, însă per total, la şase luni, scăderea este de 32%, adică puţin peste media pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO