Omul de afaceri Radu Lucianu preia 55% din acţiunile Romprim şi este numit director general al companiei

16 mai 2018 Autor: Roxana Rosu

Omul de afaceri Radu Lucianu a preluat 55% din acţiunile Romprim Bucureşti, cel mai mare producător de autospeciale din România, odată cu achiziţia pachetului majoritar el fiind numit director general al companiei.

Acţiunile au fost preluate în urma unei oferte publice lansată în luna noiembrie 2017.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiţii şi dezvoltare imobiliară, Radu Lucianu îşi extinde astfel operaţiunile şi către domeniul de producţie.

În paralel, el va continua activităţile pe piaţa imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

Cu un EMBA de la Vienna University şi absolvent al Universităţii Politehnice, Facultatea de Metalurgie – Secţia Tratamente Termice şi Ingineria Materialelor, el a lucrat peste 30 de ani în domeniul industrial, imobiliar şi de investiţii, asigurând de-a lungul timpului managementul unor companii precum CB Richard Ellis sau Capital Property Advisors. În ultimii ani, Radu Lucianu s-a specializat în consultanţa pe proiecte de investiţii, dezvoltări şi finanţări în domeniul imobiliar.

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultăţii am intrat în echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producţie şi proiecte variate. Mă bucur să revin din poziţia de director general şi sa îmi aduc contribuţia la dezvoltarea companiei şi diversificarea activităţilor acesteia, prin prisma experienţei pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu.

În paralel, acţionarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, numirea lui Adrian Creţoiu, Adrian Mihăilă şi Alexandru Stancov, în Consiliul de Administraţie al companiei. Cei trei noi membrii au experienţă în domeniul privat naţional şi internaţional, cu accent pe administrarea şi dezvoltarea afacerilor, consultanţă financiară şi imobiliară.

“Perioada următoare va fi marcată de o serie de acţiuni strategice ce vizează diversificarea, creşterea şi retehnologizarea Romprim. Printre priorităţile noastre se numără şi stabilizarea rezultatelor companiei, precum şi stoparea pierderilor operaţionale în următorii ani, cu scopul de rămâne competitivi şi de a ne asigura o creştere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

Consultanţa legală pentru această preluare a fost asigurată de casa de avocatură Biriş–Goran.

Compania Romprim are o experienţă de peste 50 de ani în carosarea vehiculelor pentru transporturi speciale, vehicule destinate gospodăriei urbane şi fabricarea pieselor de rezervă, fiind  cel mai mare producător de autospeciale din România şi unicul producător de autospeciale pentru stins incendii de pe piaţa internă. Compania are în desfăşurare parteneriate în domeniul carosărilor pentru diverse autoşasiuri produse de companii precum Roman Braşov, Peugeot, Dacia, Renault, Iveco, DAF, Nissan sau MAZ.

 

 

 
Cuvinte cheie:
companie
, romprim
, actiuni
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide