Auto

Parteneriat surpriză: Constructorul german Volkswagen îngroapă rivalitatea cu Ford şi anunţă dezvoltarea unui nou automobil

Parteneriat surpriză: Constructorul german Volkswagen...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

28.03.2019, 16:36 1040

Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta un vehicul comercial alături de rivalul său american Ford şi continuă discuţiile despre extinderea alianţei sale pentru a include servicii autonome de conducere şi de mobilitate, a declarat joi producătorul german de automobile.

În iunie 2018, Volkswagen şi Ford au dezvăluit că discută pentru a dezvolta împreună o serie de vehicule comerciale, ulterior adăugând şi maşinile electrice şi autonome în plan, ca parte a unei alianţe menite să salveze miliarde, în materie de costuri.

„Purtăm discuţii constructive despre participarea la Argo, divizia Ford pentru conducerea autonomă. Este posibilă şi o companie comună pentru oferirea de servicii de mobilitate”, a declarat joi directorul executiv al vehiculelor comerciale Volkswagen, Thomas Sedran. „Discuţiile vor ajunge la o finalitate în următoarele luni”, a adăugat acesta.

Ford a achiziţionat, în 2017, Argo AI, un start-up bazat pe conducere autonomă din Pittsburgh, dar costurile de dezvoltare ale autoturismelor au crescut exponenţial în ultimii ani, determinând câţiva producători de automobile să caute alianţe şi investitori externi.

Wolkswagen a declarat că a semnat un contract cu Ford pentru a dezvolta un succesor al camionetei sale, Amarok. Ford are o platformă pentru camioneta Ranger cu dimensiuni medii, ceea ce ar putea ajuta la reducerea costurilor de dezvoltare ale Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO