Auto

Parteneriat surpriză între Blue Air şi Tarom: Ambele companii vor accepta biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului şi transportul acestora la destinaţia aleasă

Parteneriat surpriză între Blue Air şi Tarom: Ambele...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

14.02.2019, 17:30 2497

În calitate de membre ale Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), Blue Air şi Tarom au semnat două parteneriate privind protecţia pasagerilor în caz de întârzieri şi eliminarea formalităţilor de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii.

Primul parteneriat între Blue Air şi Tarom face referire la protecţia pasagerilor în caz de întârziere a cursei. Pe rutele comune şi în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului şi transportul acestora la destinaţia aleasă. Acest acord are la bază rezoluţia IATA 735 attachment A, B, C.

Aceste companii româneşti de transport aerian au mai semnat acordul Through check in, prin care cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor putea face transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalităţi suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluţia IATA 780 Attachment A, Article 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO