• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Auto

Personal şi artere de control suplimentate la punctele de trecere a frontierei

Personal şi artere de control suplimentate la punctele de trecere a frontierei

Autor: Cosmin Pirv

24.04.2021, 10:37 37

Poliţia de Frontieră anunţă că a suplimentat personalul şi numărul punctelor de control în perioada dinaintea Paştelor.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, măsurile luate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, când este o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, au ca scop reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului.

Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, dar şi suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a anunţat că au fost contactate autorităţile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Poliţiştii amentesc că după realizarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, participanţii la trafic sunt preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică aflaţi în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.

Poliţia de Frontieră estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:.

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.

„O situaţie aparte se înregistrează în ceea ce priveşte traficul de mărfuri deoarece, în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă creşte ca urmare a intensificării comerţului din această perioadă. Precizam că, şi pentru această categorie de mijloace de transport, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, se mai arată în comunicat.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048