Auto

Piaţa auto din România rămâne pe minus şi în februarie, cu un ritm mai accelerat faţă de ianuarie, după şase ani de creştere

Piaţa auto din România rămâne pe minus şi în...

Autor: Bogdan Alecu

18.03.2020, 13:18 203

Pentru a doua oară în acest an, în luna februarie, piaţa auto scade în România, cu un ritm accelerat, de -26,9% comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), centralizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Astfel, după 2 luni din 2020, se consemnează o scădere generală a pieţei auto de 20,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

„În acest context, este de reţinut faptul că evoluţia din România este în linie cu cea din Europa şi, într-o oarecare măsură, poate fi explicată de conjunctura pieţei, generată de respectarea unor obiective de emisii CO2 mai severe pentru anul 2020, fapt ce este posibil să fi stimulat, înmatricularea mai rapidă a unor unitaţi în decembrie 2019”, au spus reprezentanţii APIA.

Ei au subliniat că în continuare, în România, vânzările sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice, care, după 2 luni din anul 2020 realizează 62% din totalul achiziţiilor de autoturisme, cele fizice realizând restul de 38%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO