Auto

Piaţa auto în septembrie 2021. Opt din cele mai vândute zece modele de autoturisme au fost pe minus. Vânzările de autoturisme au scăzut cu 18%, faţă de septembrie 2020

Piaţa auto în septembrie 2021. Opt din cele mai...

Autor: Bogdan Alecu

25.10.2021, 09:30 492

Opt din cele zece cel mai bine vândute maşini de pe piaţa locală în luna septembrie au înregistrat scăderi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Ford Puma şi Toyota CH-R sunt singurele automo­bile care au înregistrat o creştere a numărului maşinilor noi înmatriculate în septembrie. Ford Puma, al patrulea cel mai bine vândut automobil de pe piaţa locală, a punctat în septembrie o creştere de aproape 13 pro­cente, la 276 de unităţi, în timp ce la nivelul primelor trei trimestre avansul a fost de 165%, la peste 2.600 de unităţi. Creşterea puternică pentru Puma vine în contextul în care anul trecut pandemia a „lovit“ uzina de la Craiova în momentul în care producţia creştea, iar astfel maşini pe stoc nu existau pentru a fi livrate către dealeri.

Cele mai vândute trei modele sunt cele din gama Dacia - Logan, Duster şi Sandero -, urmate de Ford Puma produs la Craiova, în timp ce pe locul cinci se află Skoda Octavia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO