Auto

Piaţa auto începe anul cu o creştere de 22% în ianuarie

Piaţa auto începe anul cu o creştere de 22% în ianuarie

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2019, 00:05 619

Vânzările de autovehicule au crescut cu aproape 22% luna trecută faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Producă­torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), la puţin peste 11.000 de unităţi.

În continuare, vânzările sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice, care acoperă 65% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în luna ianuarie. „Este însă de re­marcat faptul că numărul de auto­tu­risme achiziţionate de către persoanele fizice în această lună (3.057 unităţi) este cu 77% superior celui din luna ianuarie a anului trecut (1.728 unităţi); ca urmare şi ponderea lor a crescut de la 24% în 2018 la 35% în 2019. Acesta este încă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte apetenţa persoanelor fizice de a achiziţiona autoturisme noi, fără a mai aştepta începerea programului Rabla, pe fondul creşterii veniturilor, dar şi al ofertei constructorilor de autovehicule şi reprezentanţilor acestora din Ro­mâ­nia”, au subliniat oficialii APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO