Auto

Piaţa auto revine pe plus în septembrie, aproape de finalul programului Rabla

Piaţa auto revine pe plus în septembrie, aproape de finalul programului Rabla

Autor: Bogdan Alecu

05.10.2010, 23:57 25

Luna septembrie este cea de-a treia de la căderea LehmanBrothers şi cea de-a doua din acest an în care vânzările de maşiniau înregistrat o creştere faţă de perioada simi­lară a anuluitrecut, potrivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto.

Astfel, estimările importatorilor, dar şi ale oficialilor Dacia cuprivire la revenirea pe un trend pozitiv începând cu lunaseptem­brie, determinate de apropierea finalului progra­mului"Rabla", în 24 no­iembrie, s-au dovedit corecte. "Per total, nusuntem foarte optimişti, dar suntem ceva mai mult decât în lunileanterioare deoarece vedem nişte semnale pozitive în piaţă. Înprimul rând firmele sunt foarte active, iar acest lucru reprezintăun indicator în piaţă, iar în al doilea rând, în ceea ce priveştevehiculele comerciale uşoare vânzările sunt în creştere faţă deanul trecut", a spus Fabrice Cambolive, directorul co­mercial încadrul Renault Group România pentru mărcile Dacia, Renault şiNissan.

Vânzările de autoturisme au înregistrat în sep­tembrie o creşterede aproape 4% com­pa­rativ cu perioada similară a anului trecut,po­trivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto, la aproape9.800 de maşini, în timp ce piaţa totală s-a situat la aproximativ10.600 de auto­vehicule.
Acest trend va continua şi în lunile ur­mătoare, potrivitestimărilor lui Brent Val­mar, vicepreşedintele APIA, careprevi­zio­nează "o intensificare a vânzărilor în ultimele săptămâniale anului", în condiţiile în care în piaţă sunt încă zeci de miide tichete "Rabla", iar de la 1 ianuarie sunt aşteptate modificăriale taxei de poluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO