Auto

Platforma de mobilitate urbană Citylink, dezvoltată de antreprenori locali, lansează în Capitală un serviciu de car sharing cu o flotă de 150 de automobile hibride

Platforma de mobilitate urbană Citylink, dezvoltată de...

Autor: Cristina Bellu

19.02.2020, 10:58 540

CityLink, un start-up care a dezvoltat o platformă de sharing pentru biciclete şi autoturisme, în care sunt implicaţi şi antreprenorii Călin Fusu (Neogen) şi Dan Boabeş, anunţă lansarea în Bucureşti a unui serviciu de car sharing cu un stoc de 150 de automobile cu propulsie hibridă.

“Oraşele inteligente au nevoie de mobilitate inteligentă, iar prin lansarea serviciului de tip car sharing ne propunem să eliminăm barierele esenţiale din traficul Capitalei şi al întregii ţări – dependenţa de disponibilitatea altui şofer, aspectele necunoscute despre starea şi siguranţa maşinii utilizate, costul parcării – pentru locuitorii, turiştii şi vizitatorii Bucureştiului şi nu numai”, explică Igor Grosu, CEO şi cofondator Citylink.

Urmăriţi emisiunea ZF IT Generation în care a fost invitat Igor Grosu, CEO şi cofondator CityLink, pentru a afla detalii despre cum a luat fiinţă proiectul şi ce planuri are start-up-ul AICI.

Maşinile disponibile în Bucureşti pot fi utilizate pe întreg teritorul ţării, serviciul vizând în principal reducerea traficului aglomerat din Capitală.

“Conform calculelor noastre, la o flotă de 150 de maşini, într-un regim de utilizare medie, poate elimina 1.000 de automobile din trafic, în fiecare zi”, completează Igor Grosu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO