Auto

Poliţia Autostrăzii foloseşte de astăzi un nou aparat. Autoturismele sunt identificate pe loc

Poliţia Autostrăzii foloseşte de astăzi un nou...

Autor: Andrei Dumitrescu

02.08.2013, 15:35 2956

"Una dintre autospecialele de poliţie rutieră cu sistem radar, a fost echipată suplimentar, în urma parteneriatului cu Microsoft, cu o tabletă PC cu conectivitate 3G/UMTS, precum şi cu un sistem de identificare automată a numerelor de înmatriculare (automatic number plate recognition - ANPR), în paralel cu dezvoltarea sistemului informatic al Poliţiei Române pentru a susţine conectarea în mod securizat cu terminale mobile", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, prin folosirea dispozitivului Tablet PC cu modem de date GSM, poliţiştii pot accesa, de la faţa locului, toate aplicaţiile Poliţiei Române sau ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, maşina respectivă este dotată şi cu cu sistemul de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare cu ajutorul căruia pot fi identificate automobilele semnalate ca furate, sistem care, până acum, era folosit doar pe DN1, unde era montat pe camerele fixe.

În noua variantă, camera este montată pe un trepied, care, amplasată pe marginea drumului, citeşte numerele de înmatriculare ale autoturismelor, după care, cu ajutorul unei aplicaţii, verifică automat în baza de date cu maşini furate. Sistemul detectează codul de ţară şi salvează imaginile cu maşina suspectă împreună cu numărul camerei de supraveghere, data şi ora la care s-a efectuat detecţia şi numărul de înmatriculare.

Conform Poliţei Române o a doua maşină a Poliţiei Autostrăzi a fost dotată suplimentar cu un dispozitiv numit TachoScan, care permite citirea automată a datelor înregistrate de tahografele electronice folosite de şoferii profesionişti, putându-se astfel verifica rapid dacă aceştia au respectat orele de odihnă impuse de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO