Auto

Poliţia de Frontieră: La Nădlac nu mai sunt pietoni care aşteaptă să treacă graniţa

Poliţia de Frontieră: La Nădlac nu mai sunt pietoni care aşteaptă să treacă graniţa

Autor: Cosmin Pirv

17.05.2020, 21:32 331

Poliţia de Frontieră a anunţat că, duminică, la ora 18.00, nu mai erau pietoni care să aştepte trecerea graniţei, la Nădlac, în judeţul Arad. Precizarea a fost făcută după ce în cursul zilei sute de persoane au aşteptat ore întregi la coadă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în ultimele două zile, la graniţa cu Ungaria fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare şi 8.113 pe cel de ieşire din România, cu 9184 de mijloace de transport.

„Astăzi (duminică-n.r.), până la ora 18.00, la graniţa cu Ungaria, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 7.074 de persoane. De asemenea, astăzi, începând cu ora 18.00, în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, nu se mai află persoane în aşteptare din categoria celor care s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei, pe jos”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Conform acestora, în punctele de frontieră au fost dispuse măsuri pentru descongestionarea traficului şi pentru respectarea distanţării sociale. Astfel, au fost reorganizate arterele de control în punctele de trecere a frontierei prin crearea unor culoare care sa permită separarea fluxurilor de pasageri, au fost suplimentate punctele de comtrol, iar persoanelor care au aşteptat pentru intrarea în ţară au primit măşti de protecţie şi apă, se mai arată în comunicat.

De asemenea, prin înţelegere cu partea ungară, a fost redirecţionat o parte din traficul transfrontalier de la P.T.F. Nădlac către P.T.F. Vărşand.

Blocajul la Vama Nădlac a continuat duminică, pentru a doua zi consecutiv, chiar şi după ce au fost deschise 10 noi ghişee de verificare. Marin Bondar, şef al Inspectoratului Teritorial Oradea, a spus că nu se aştepta la un val aşa mare de oameni, iar DSP Arad a acuzat că nu se respectă distanţarea socială.

AFACERI DE LA ZERO