Auto

Porsche Engineering deschide un al doilea birou în România, la Timişoara

Porsche Engineering deschide un al doilea birou în...

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2021, 10:20 674

Divizia locală de inginerie a mărcii Porsche deschide un al doilea birou în Români la Timişoara pentru a extinde reţeaua de centre de inovaţie pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente şi conectate ale viitorului.

Noul birou extinde şi complementează competenţele digitale ale biroului din Cluj deschis în 2016 unde lucrează deja 250 de ingineri, potrivit unui comunicat al companiei.

"Activităţile Porsche Engineering în România sunt o poveste de succes. Creşterea consistentă cu ajutorul specialiştilor din Cluj ne-a motivat să extindem biroul cu o a doua locaţie la Timişoara", a spus Dirk Lappe, Chief Technology Officer în cadrul Porsche Engineering. "Datorită mediului hi-tech atât din mediul academic cât şi din cel de business, Timişoara este alegerea corectă. Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionaţi de creativitatea, flexibilitatea şi abilitatea de a învăţa rapid pe care o aveau oamenii". 

Compania vrea să recruteze 50 de ingineri în 2021 pentru biroul din Timişoara şi pe termen mediu numărul accestora să urce la 200.

Vor fi recrutaţi experţi în dezvoltare şi testare software care vor lucra pe mai multe proiecte automotive şi se vor concentra pe trenduri precum condusul autonom, machine learning, managementul energiei virtuale şi caroseria şi cockpitul inteligente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO