Auto

Posibile ninsori şi viscol în 22 de judeţe începând de duminică seara. Ce recomandă CNAIR şoferilor

Posibile ninsori şi viscol în 22 de judeţe începând...

Autor: Dan Straut, Mediafax

21.01.2018, 12:55 1235

De asemenea, sunt avertizări de intensificări susţinute ale vântului şi ninsori viscolite în perioada 22 ianuarie, ora 05.00 - 22 ianuarie, ora 22.00 pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea.

„Având în vedere informarea meteorologică emisă de ANM care anunţă Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări susţinute ale vântului, ceea ce determină ninsori viscolite (vizibilitate redusă)”, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutoiere (CNAIR) recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic.

„Toate Direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate să intervină pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie”, se precizează în comunicat.

Potrivit CNAIR, la ora 12.30 duminică nu era niciun sector de drum naţional sau autostradă închis ori cu circulaţia îngreunată din cauza fenomenelor meteorologice din România.

„Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, menţioneazĂ CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situaţia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de Twitter, @CNADNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO