Auto

Povestea tânărului care a creat noua modalitate de a-ţi cumpăra o maşină la cel mai bun preţ din ţară şi cum poţi verifica unde este aceasta

Autor: Ioana Niţă

26.03.2022, 09:29 1302

În 2022 achiziţia unei maşini nu ar trebui să se întâmple ca acum un deceniu, căutând oferte doar la dealerii din oraşul de reşedinţă. În plină eră a internetului şi a tehnologiei, un client în căutare de maşină nouă, ar trebui să fie capabil să scaneze toată ţara pentru cele mai bune oferte. Aceasta este ideea de la care a pornit şi Pincu Ionescu atunci când a pornit proiectul Autovantage - platformă prin intermediul căreia utilizatorii pot analiza oferte pentru maşini noi de la dealeri din întreaga ţară.

“Platforma vine în ajutorul cumpărătorilor de maşini noi pe care îi ajutăm practic să prospecteze piaţa, să vadă unde vor găsi dealerul cu care se vor înţelege cel mai bine, care va avea oferta cea mai bună, fie că acest lucru constă într-un termen de livrare mai bun, un preţ mai bun sau alte avantaje comerciale. Practic, clientul ne angajează pe noi să negociem în numele lui, iar în acelaşi timp noi uşurăm foarte mult şi munca dealerilor auto cărora le aducem clienţii deja calificaţi direct în uşa reprezentanţei”, a explicat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Pincu Ionescu, CEO şi fondator al AutoVantage.

El a adăugat că ideea de a crea o platformă care să ajute utilizatorii să găsească cea mai bună ofertă pentru maşina nouă dorită a apărut în urma propriei experienţe avute în achiziţionarea unei maini. „Conceptul a pornit în februarie 2020, cam odată cu pandemia, concept la care am lucrat timp de câteva luni, iar lansarea oficială a fost în vara anului 2020, când am lansat un prototip împreună cu canalul nostru de YouTube, logica fiind în felul următor: oamenii când îşi cumpără o maşină nouă se vor documenta, vor căuta toate informaţiile disponibile pe internet şi mai ales pe YouTube pentru că acolo pot primi şi o perspectivă la cald despre maşină.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO