Auto

Pregătiţi-vă pentru maşina gonflabilă

Pregătiţi-vă pentru maşina gonflabilă
27.11.2010, 09:42 99

Oricât de comic ar suna "Blow Car", italienii sunt foarteserioşi, fiind vorba despre o maşină de oraş foarte economică şicare utilizează tehnologia aerospaţială, scrie ProMotor.

Proiectul Blow Car s-a născut în 2007 , fiind o idee a lui Dariodi Camillo, care a fost şi la Centro Stile Fiat. Înainte de aîncepe să faceţi poante privitor la denumirea maşinii, Blow Car, săvedem ce presupune această "maşină gonflabilă" din punct de vederetehnic.

Dario di Camillo susţine că Blow Car va utiliza, în loculpanourilor obişnuite de caroserie, elemente tip "inflatablesystems" (perne de aer), după modelul celor folosite în industriaaeronautică - sisteme de urgenţă din avioane, paraşute speciale sauaribaguri pentru sonde spaţiale, pentru a da doar câtevaexemple.

Astfel, Blow Car va avea o masă proprie foarte redusă , atât înversiunea cu două locuri (lungime de 2,7 metri), cât şi pentru ceacu 4 locuri (lungime de 3,0 metri). În funcţie de motorizări, masamaşinii va varia între 420 şi 480 kg, ceea ce promite consumurifoarte mici, mai ales dacă ne gândim la traficul urban, pentru careeste conceput Blow Car. Citiţi mai multe despre maşina gonflabilă aitalienilor pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO