Auto

Premieră în România: Reţelele de încărcare maşini electrice ale E.ON şi Renovatio au fost integrate în platforma comună de e-roaming Hubject

Premieră în România: Reţelele de încărcare maşini...

Autor: Cristina Bellu

18.11.2021, 12:02 432

Cele 400 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice aparţinând E.ON Energie România şi Renovatio au fost integrate, începând din luna noiembrie 2021, prin intermediul platformei de e-roaming Hubject.

Astfel, utilizatorii E.ON Drive şi Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii, folosind atât aplicaţiile mobile, cât şi card-urile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.  

“Viitorul transportului rutier va fi preponderent electric şi noi suntem interesaţi să investim în proiecte ce prevăd staţii de încărcare ultra-fast care să asigure clienţilor o încărcare de până la 80% a maşinii electrice, în mai puţin de 30 de minute. Deoarece ne dorim o dezvoltare a transporturilor sustenabile, nepoluante, iar utilizatorii de maşini electrice să poată utiliza infrastructura de încărcare adaptată necesităţilor de transport, un prim pas normal a fost unirea celor două reţele de staţii prin platforma de e-roaming”, spune Claudia Griech , director general E.ON Energie România.

Hubject este cea mai mare platformă internaţională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a maşinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilităţii extinse pentru utilizarea reţelelor de încărcare. La acest moment, în România 7 furnizori având 470 de puncte de încărcare activează pe platformă, iar dintre acestea 400 sunt ale E.ON Energie România şi Renovatio. 

“Interoperabilitatea este un element cheie în strategia Renovatio privind dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Parteneriatul cu E.ON Energie România  va oferi posesorilor de maşini electrice accesul imediat la cea mai apropiată staţie de încărcare, E.ON Drive sau Renovatio e-charge, de traseul lor, reducând astfel timpul total necesar alimentării cu energie”, adaugă Alexandru Teodorescu, director  Renovatio.

Începând cu anul 2017, atât E.ON Energie România, cât şi Renovatio au început implementarea a două proiecte cofinanţate de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport. NEXT-E şi FastSEE au contribuit semnificativ la dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice din România. Integrarea platformelor E.ON Drive şi Renovatio e-charge reprezintă în acelaşi timp conectarea celor două proiecte, o premieră în România.

Parteneriatul E.ON Energie România şi Renovatio prin integrarea celor 400 de puncte de încărcare va oferi posesorilor de maşini electrice un confort sporit în deplasările pe distanţe lungi în România.

Statisticile arată o creştere semnificativă de la an la an a numărului de autovehicule electrice vândute în România, ceea ce indică o orientare clară către unul dintre cele mai nepoluante şi sustenabile mijloace de transport, la fel cum se întâmplă în lumea întreagă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO