Auto

Prima fabrică de componente pentru bateriile maşinilor electrice din România va crea 500 de noi locuri de muncă într-o unitate de 400 mil. euro: De aici putem dezvolta pe orizontală o întreagă industrie

Prima fabrică de componente pentru bateriile maşinilor...

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2022, 08:42 7628

Compania RockTech va realiza o investiţie de 400 de milioane de euro într-o rafinărie de pulbere de litiu în România, materia primă venind de la minele din Canada, pentru ca apoi produsul să fie încorporat în baterii pentru maşinile electrice, potrivit unui memorandum semnat cu autorităţile române.

O unitate similară este construită în Germania, la graniţa cu Polonia, fără a fi dezvăluite la acest moment numele localităţilor.

„UE va folosi în curând la scară largă maşini electrice. Unitatea din România va contribui la eforturile UE de a obţine independenţa. Primul convertor este la graniţa germană-poloneză. Al doilea ar putea fi aici. Am scanat în ultimele luni mai multe locaţii şi suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit aici”, a declarat Dirk Harbecke, preşedintele consiliului de admnistraţie al RockTech Lithium, luni, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că fabrica va duce la crearea a 500 de locuri de muncă, directe şi indirecte, iar echipamentele vor putea dota anual 500 de maşini electrice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO