Auto

Primăria Capitalei vrea să implementeze 320 de staţii de încărcare şi 640 de trotinete în aproprierea staţiilor de metrou

Primăria Capitalei vrea să implementeze 320 de staţii...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

29.05.2019, 18:05 196

Primăria Capitalei vrea să implementeze, împreună cu o societate privată, un sistem de închiriere a trotinetelor electrice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi. Dacă va fi aprobat, vor fi disponibile 640 de trotinete lângă 13 staţii de metrou.

„Sistemul Electric Scooter Sharing este un serviciu comun care pune la dispoziţie şi permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp. Nevoile actuale din oraşele supra-aglomerate, valorile în creştere ale poluării la nivel global, tendinţa de sedentarism sau crearea unor sisteme de transport alternativ şi eficiente sunt câteva din problemele la care Electric Scooter Sharing-ul se regăseşte la nivel de soluţie şi poate răspunde concret la acestea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul va fi implementat în colaborare cu o firmă privată, şi este unul pilot.

„Sistemul imaginat de SC Hub Work SRL se bazează pe un device discret montat pe trotineta electrică cu mai multe funcţii, controlat printr-o aplicaţie de smartphone (FLOW). Acesta urmează un flux tehnologic uşor şi modern, spre a uşura interacţiunea cu utilizatorul final”, se arată în proiectul de hotărâre.

La început vor fi 640 de trotinete şi 320 de staţii de încărcare, urmând să ajungă la 640 de staţii. Proiectul vizează amplasarea staţiilor de încărcare lângă 13 staţii de metrou.

„Utilizatorul poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spaţii create în puncte esenţiale ale oraşului. Interacţiunea utilizatorului cu acest serviciu se realizează prin intermediul telefonuolui mobil. Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea şi utilizarea acesteia, funcţiile de blocare, plata prin intermediul aplicaţiei mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mişcare sunt atributele specifice ale acestui serviciu”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Toate costurile legate de implementarea proiectului vor fi suportate de firma privată, potrivit proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO