Auto

Primăria începe lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului. Cum va fi influenţat traficul din zonă

Primăria începe lucrările la pasajul de la Piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

07.07.2014, 15:53 1862

Primăria Municipiului Bucureşti demarează lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură realizat cu fonduri UE din Bucureşti, Pasajul subteran Piaţa Sudului.  Noua lucrare va asigura fluidizarea traficului în Capitală, atât pe direcţia inelului principal de circulaţie, cât şi pe arterele adiacente inelului median. În paralel vor continua lucrările la cel de-al doilea pod al pasajului de la Mihai Bravu.

Începând cu data de 08 iulie 2014, după ora 10.00, se va restricţiona parţial circulaţia rutieră pe Calea Văcăreşti, între str. Mărţişor şi Şos. Olteniţei. Pentru execuţia lucrării, pe Calea Văcăreşti, în perimetrul menţionat, se va devia traficul rutier, asigurându-se trei benzi de circulaţie pe sensul către Şos. Olteniţei şi  două benzi de circulaţie pe sensul spre bd. Tineretului (faţă de trei benzi pe sens, existente în prezent).

Totodată, se închide temporar accesul din Calea Văcăreşti la benzinăria Agip, şi se instituie restricţia de oprire în zonă lucrărilor.

De la aceeaşi dată, 08.07.2014, ora 10:00, staţia de autobuze ,,Sos. Olteniţei (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasată pe Cal. Văcăreşti după intersecţia cu Sos. Olteniţei, sens Piaţă Unirii, respectiv staţia ,,Piaţă Sudului (linia 634), amplasată pe Cal. Văcăreşti, înainte de intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens terminal ,,ROMPRIM”, se suspendă.

Totodată, autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şos. Olteniţei în staţia ,,Piaţa Sudului”, corespunzătoare liniei 232, sensul spre Cal. Văcăreşti.

 Lucrările la obiectivul „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului” presupun :

-      Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti - Str. Niţu Vasile ;

-      Realizarea  a patru pasaje  pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile-Calea Văcăreşti, de o parte şi da alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

-      Realizarea legăturii pietonale prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţă Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Sos. Olteniţei.

-      Lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea  Văcăreşti – Şos. Olteniţei - Str. Nitu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Realizarea  localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti cât şi pe str. Nitu Vasile.

-      Refacerea liniei de tramvai existenţe atât pe Calea Văcăreşti cât şi pe Şoseaua Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO